Skip to content

Conference Program

Speaker Pesentations 

Speaker pesentations will be avalible after the conference

*please note that publishing of content is subject to approval, some content is unable to be published due to research rights and / or sensitvity purposes. 

Time
Session
Duration
Cost
9:30 AM
  • REGISTRATION

    arrival tea and coffee, trade displays, networking

    30 mins
10:00 AM
  • Conference Welcome
    Dr Sara Lucas

    President of the Paediatric Society of Queensland

    10 mins
10:10 AM
  • Session 1 | Neurology | Topic 1

    New Stroke Guidelines

    Dr Adriane Sinclair

    35 mins
10:45 AM
  • Session 1 | Neurology | Topic 2

    Neonatal Seizures

    Dr Matt Lynch

    Dr Ubaid Shah

    Dr Shah is currently working as consultant Paediatric Neurologist and Epileptologist at the... More

    40 mins
11:25 AM
  • Session 1 | Neurology | Topic 3

    Interpreting Neurological Events - interactive video session with Neurology Team

    Dr Matt Lynch

    Dr Ubaid Shah

    Dr Shah is currently working as consultant Paediatric Neurologist and Epileptologist at the... More

    Dr Adriane Sinclair

    35 mins
12:00 PM
  • BREAK

    lunch, trade displays, networking

    12:30 PM Annual General Meeting of Paediatric Society of Queensland Inc.

    1 hour
1:00 PM
  • Session 2 | Epilepsy Workshop

    Practical Assessment and prescribing in Epilepsy

    Dr Ubaid Shah

    Dr Shah is currently working as consultant Paediatric Neurologist and Epileptologist at the... More

    Dr Sophie Calvert

    Dr Deepa Srinivasan

    Dr Adriane Sinclair

    2 hours
3:00 PM
  • BREAK

    afternoon tea, trade displays, networking

    30 mins
3:30 PM
  • Session 3 | Headache and Migraine Workshop

    Practical management of headache and migraine

    Dr Sophie Calvert

    15 mins
5:15 PM
  • PSQ Welcome Reception

    Network and reflect with colleagues, drinks and canapes included, families welcome 

    Inclusive of registration fees (RSVP required on registration)

    1.25 hours
Time
Session
Duration
Cost
7:30 AM
  • REGISTRATION

    arrival tea + coffee, breakfast pastries, trade displays + networking

    30 mins
8:00 AM
  • Session 4 | Paediatric risks, errors and solutions | Topic 1

    Diagnostic Pleasure in Medicine: diagnostic error, the diagnostic process and how to maximise the consultation experience 

    Dr David Pincus

    David Pincus has been a General Paediatrician on the Gold Coast working in public and private... More

    40 mins
8:40 AM
  • Session 4 | Paediatric risks, errors and solutions | Topic 2

    Paediatric interhospital transfers: Structured processes to reduce risk

    Dr Michelle Davison

    Michelle is an Adult and Paediatric emergency physician and is the Clinical Lead of Paediatric... More

    30 mins
9:10 AM
  • Session 4 | Paediatric risks, errors and solutions | Topic 3

    How SCUH is managing risk: Possum - an innovative solution to tricky paediatric procedures

    Dr Tanya Gray

    Dr Tanya Gray MBBS FACEM PEM, Sunshine Coast University Hospital Dr Tanya Gray works between the... More

    50 mins
10:00 AM
  • BREAK

    morning tea, trade displays, networking

    30 mins
10:30 AM
  • Session 5 | Allergy update

    Food allergy prevention strategies: New developments and oral immunotherapy 

    Dr Alberto Pinzon

    Alberto completed Paediatric immunology and Allergy training through the RACP as well as a PhD... More

    1 hour
11:30 AM
  • Session 6 | Regional Paediatric Cases

    Interesting cases from around the state

    1 hour
12:30 PM
  • BREAK

    lunch, trade displays, networking

    1 hour
1:30 PM
  • Session 7 | Respiratory Update and Research Roundup | Topic 1

    New treatments in cystic fibrosis

    Prof Claire Wainwright

    Professor Claire Wainwright is a paediatric respiratory physician and Co-Lead for cystic... More

    30 mins
2:00 PM
  • Session 7 | Respiratory Update and Research Roundup | Topic 2

    Chronic cough and non CF bronchiectasis: the approach to the chronic wet cough

    Dr Tonia Douglas

    Dr Tonia Douglas is co-director of the paediatric cystic fibrosis centre in QCH and a... More

    30 mins
2:30 PM
  • Session 7 | Respiratory Update and Research Roundup | Topic 3

    Monoclonal asthma treatments

    Prof Claire Wainwright

    Professor Claire Wainwright is a paediatric respiratory physician and Co-Lead for cystic... More

    Dr Tonia Douglas

    Dr Tonia Douglas is co-director of the paediatric cystic fibrosis centre in QCH and a... More

    20 mins
2:50 PM
  • Session 7 | Respiratory Update and Research Roundup | Topic 4

    Q&A discussion

    Prof Claire Wainwright

    Professor Claire Wainwright is a paediatric respiratory physician and Co-Lead for cystic... More

    Dr Tonia Douglas

    Dr Tonia Douglas is co-director of the paediatric cystic fibrosis centre in QCH and a... More

    40 mins
3:30 PM
  • PSQ Networking | Mini Golf

    Here for the weekend? Join PSQ for relaxing round of mini-golf -- families welcome to join in the fun! 

    Inclusive of registration fees, RSVP required

    1 hour